Угледни час из енглеског језика

Published: Wednesday, 18 November 2015

           Угледни час из енглеског језика у извођењу наставнице Сташе Пешић Миланов, а уз асистенцију наставнице Сање Петровић, одржан је

13.10.2015. са ученицима V-5. Тема часа била је City in the Sky, о највећем граду у Уједињеним Арпским Емиратима, Дубаију.

           Ученици су били подељени у групе по називима неких градова. На почетку часа су кроз игру открили назив највеће зграде у Дубајиу, и тиме започели час. Затим је текст о Дубајиу био представљен на интерактивној табли.Ученици су тражили придеве и заокруживали на табли у тексту а онда и њима тражили адекватне синониме. Затим им је био представљен видео о најинтересантнијом фонтаном која „плеше“ уз музику, као и о највећем акваријуму и највећој згради Burj Khalifa у Дубајиу. Након тих видеа у којима су сви уживали, ученици су у групама описивали градове које су добили уз помоћ придева који су претходно обновљени. На крају је свака група склапала речи (придеве) од датих слова. Час је био такмичарског карактера па су ученици добијали поене за сваки тачан одговор. Поени су били бележени у виду жетончића који су били убацивани у одговарајуће корпице са именом дате групе.

           Час је био забаван, уз пуно смеха и кооперативности. Такође, часу је присуствовао велики број наставника и учитеља.

stuc
stuc
stuc
stuc
stuc
stuc
stuc
stuc