Теренска настава “ЧУВАРИ ПРИРОДЕ”

Published: Wednesday, 24 May 2023

https://youtu.be/NcBumbYARbg


20.05.2023.године од 11 до 13 сати ученици одељења V - 1, 2, 3 ОШ ”8.СЕПТЕМБАР” из Пирота су са својим професором географије Николић Драганом, реализовали теренску наставу “ЧУВАРИ ПРИРОДЕ” ( слободна наставна активност ).

Теме за реализацију на терену Пирота и околине:
1)Понашање у природи.
2)Заштићене природне вредности.
3)Позитиван и негативан утицај човека на животну средину.

Read more: Теренска настава “ЧУВАРИ ПРИРОДЕ”

"Настанак музике и њена улога у праисторији“

Published: Friday, 10 January 2020

Виолета Ћирић је у уторак 19.11.2019.године у просторијама библиотеке  одржала угледни час музичке културе кроз наставну јединицу "Настанак музике и њена улога у праисторији“, обрада песме по нотном тексту  "Додола". Ученици су проширили своја знања и упознали се са животом и радом човека из овог периода, музиком и њеном улогом  кроз кратке документарне и анимиране  примере. У складу са темом, обрађена је песма "Додола", чији се

Read more: "Настанак музике и њена улога у праисторији“

Покажи шта знаш

Published: Monday, 09 December 2019

У нашој школи је у четвртак одржан угледни час из српског језика. Час је држала учитељица Душица Раденковић уз асистенцију наставнице енглеског језика Сташе Пешић Миланов, у одељењу првог 4. Тема часа била је

Read more: Покажи шта знаш

„Кошарка, леви и десни двокорак“

Published: Sunday, 08 December 2019

Угледни час из физичког и здравственог васпитања одржан је у понедељак, 2.12.2019.године. Наставник Срђан Јовановић и асистенткиња, наставница Душанка Ђорђевић реализовали су час  „Кошарка, леви и десни двокорак“  -  утврђивање, у одељењу VI – 4.

Ученицима је час био јако занимљив , увежбали  су кошаркашки двокорак,  а затим је свако добио оцену уз јасно образложење.

Read more: „Кошарка, леви и десни двокорак“

Огледни час „Свитац тражи пријатеља“

Published: Sunday, 01 December 2019

Учитељица Данијела Ристић је у одељењу V 4 одржала огледни час из српског језика. Користећи методу „Шест шешира“ на веома занимљив  и  креативан начин обрадила је текст „Свитац тражи пријатеља“ Су Ју Ђина.

Радећи у групама ученици су анализирали текст, извештавали, писали поруке свитцу.Час су на крају ученици оценили смајлићима.

Асистент је била учитељица Мима Цолић.

Велики број присутних наставника са часа је изашао богатији за ново искуство.

Read more: Огледни час „Свитац тражи пријатеља“

«Писма из Италије»

Published: Monday, 04 November 2019

У среду, 30.10.2019. године одржан је угледни час српског језика у одељењу VIII 4. Тема часа су била «Писма из Италије» Љубомира Ненадовића, а на занимљиво путовање кроз Италију, ученике и све присутне су водили , поред наставнице Оливере Величковић Лилић и ученици Дина Манић, Јана Ћирић, Петар Павловић, Сара Здравков, Сара Велков, Живан Цолић, Даница Влатковић, Јулија Анђелков и Ива Цветковић.О Љубомиру Ненадовићу је говорила Јована Игњатовић, а о Његошу Мелиса Усковић. Асистент на часу је била наставница Маријана Панов.

            Кроз занимљиве презентације ученици су

Read more: «Писма из Италије»

„Вук и јагње“

Published: Friday, 25 October 2019

У оквиру пројекта „Школе за 21.век“ и наставе која подстиче критичко мишљење и решавање проблема,дана 23.10.2019.год. у одељењу ¾ одржан је угледни час из српског језика.Кроз обраду народне басне „Вук и јагње“,учитељица Боркица Јовановић Ђорђевић заједно са учитељицом Миљаном Минчић покушала је да

Read more: „Вук и јагње“

,,Старина Новак и кнез Богосав''

Published: Friday, 18 October 2019

   У среду, 16.10.2019.године наставница српског језика и књижевности, Марија Тошић, одржала је угледни час у одељењу 7/5. Њен асистент је била наставница српског језика и књижевности, Марија Мадић Илић. На часу је

Read more: ,,Старина Новак и кнез Богосав''