ПРОЈЕКАТ INNOVATE YOUR DREAMS 2019

Published: Tuesday, 05 March 2019

 

Ученици V-4 су завршили 2.задатак међународног пројекта My magical dust, са својим одељењским старешином Сташом Пешић Миланов. Тема задатка је анксиозност идепресија које су честа и свеприсутна појава код наших ученика. Често пате у тишини и боре се са проблемима као што су насиље, злостављање, превелики притисак због учења или испита. У првом задатку ,,Образовање у срцу’’, покушали смо да им приближимо ове проблеме и охрабримо их да о томе говоре, уколико се суочавају са истим. У овом задатку психолог школе Наташа Костић је одржала предвање и дискусију на ту тему. Након тога ученици су цртали на картицама поруку родитељима која гласи: “Ментално здравље ваше деце је битније од било чега на свету”. Овај задатак би подстакао децу и родитеље да отворено разговарају међусобно о својим проблемима.


У нашој школи је у среду 13.фебруара одржан интерактивни онлајн час са енглеским наставником Мајклом Брендом, уз руковођење наставнице енглеског језика Сташе Пешић Миланов, а уз техничку подршку наставнице информатике Оливере Веселиновић. Часу је присутвовало 5 ученика VIII-5, Даница Панов, Стефан Маркуш, Јана Пешић, Алекса Ђорђев, Христина Павловић. Поред наших ученика било је и

ученика из Пољске, Русије, Бразила, Босне и Херцеговине, Украјине, Шпаније и Грчке. Тема часа је била Необична школа. Ученици су кроз низ занимљивих активности комуницирали како са наставником тако и међу собом. Час је био изузетно интересантан, јер су ученици стекли једно ново искуство, разговарали са изворним говорником енглеског језика, сазнали нешто ново, као и унапредили своју комуникацију на енглеском језику..