Трећи дан Дечје недеље

Published: Thursday, 08 October 2020

Трећи дан Дечје недеље посвећен је екологији. Данас су у школи организоване бројне активности.

Дечја недеља у одељењу 2/1, обогађена је садржајима из екологије у реализацији наставника Павловић Никице и учитељице Злате Најдановић. На занимљив начин вођен је разговор о нашој планети, природи и начину њеног очувања. Дечје знање и искуство проширено је знањем о очувању воде, ваздуха и земљишта. На крају су ученици читали

„Еколошку заклетву“писали   поруке и обећали да ће чувати природу и бринути о њој.

Под слоганом „Деца мењају свет, подржимо их“, ученици 3/2 су са учитељицом Радицом Живковић имали низ спортских активности на спортском терену. Поред вежбица, деци су посебно биле занимљиве такмичарске игрице. Деца су са овог часа отишла весела и раздрагана.

Учитељи и ученици четвртог разреда су припремили игроказ ученицима првог разреда под називом „Дечја права и чувари природе“. Приредба повезује дечја права и еколошке теме везане за угрожене врсте и еколошке проблеме. Дечак и медвед уз помоћ учитељица проналазе начин да се изборе за права и деце и угрожених биљних и животињских врста.

Ученици одељења 1/1 су цртали на тему животне средине у учионици на отвореном, а ученици 1/4 су засадили дрво и оплеменили школско двориште.