Поводом Светског дана писања писама

Published: Tuesday, 19 May 2020

Narodna biblioteka Pirot je povodom Svetskog dana pisanja pisama raspisala nagradni konkurs za najoriginalnije pismo za učenike osnovnih i srednjih škola

Када сте последњи пут написали писмо руком и неког обрадовали? Ако је било давно, ево прилике да то учините сада.

Поводом Светског дана писања писама - 11. маја, Народна библиотека Пирот расписује наградни литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа. У дигиталном добу у коме живимо, када су актуелне друштвене мреже као и комуникација путем истих, желимо да подсетимо и на другачији вид комуникације, где ће се осећања исказати речима, а не емотиконима, и тако неговати традицију писања писама.

Драга децо, можете написати писмо баки и деки, пријатељу који не живи у вашем граду, симпатији, писцу, књижевном јунаку, библиотекару... Ваша писма могу садржати илустрацију. Будите креативни јер ћемо најоригиналније радове наградити.

Сви заинтересовани писма могу слати поштом на адресу Библиотеке: Народна библиотека Пирот, ул. Бранка Радичевића 10, 18300 Пирот или мејлом на електронску адресу This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Рок за слање писама је 10. јун.