Светски дан лептира

Published: Friday, 31 May 2019

Светски дан лептира обележен је и у одељењу I 1. Кроз презентацију и разговор ученици су научили о грађи, начину живота, животном циклусу лептира и о његовој улози у природи.Такође су сазнали многе занимљивости о овим прелепим створењима, као и о угроженим врстама. Након тога, свако од њих је бојио свог лептира, како би их, на крају, све повезали у једну целину на паноу. Деца су уживала у својој креативности, трудећи се да дају свој допринос овом симболу лепоте.

Светски дан лептира обележен је и у одељењу II 1. Деца су имала задатак да код куће истраже лептире као врсту, њихову грађу, значај, занимљивости и важне чињенице. Ученици су на часу преко презентације, коју је припремила група ученика (Теодора, Јана, Ксенија и Лука) уз помоћ родитеља, стекли нова сазнања о лептирима. Занимљиве чињенице о лептирима су припремили Вук и Вукан, Михајло и Никола су истакли разлику између ноћних и дневних лептира, Сава је говорио о нај-нај ... лептирима, Кристина и Мила су нам показале како се и од чега могу направити лептири и на крају Теодора и Петра су казивале текстове у којима су писцима лептири послужили као инспирација.
Лептири – нежни и танани улепшавају свет, али су и други по реду величине инсекти значајни за природу и показатељ здравог и очуваног еко система.