Прослава Дана Светог Саве

Published: Friday, 01 February 2019

Школска слава Савин дан, која се прославља у част Светог Саве-утемељивача образовања и првог српског архиепископа обележена је у недељу 27. јануара како у школама широм Србије, тако и у нашој школи.

И ове године на Савиндан реализоване су различите активности у школи: рађени су литерарни и ликовни темати, одржана су такмичења у спортским активностима, прославе за ученике и за наставнике, награђени су

најбољи.

Дан је започео одласком у цркву. Ученици четвртог и шестог разреда са  својом вероучитељицом Сањо Ставрић присуствовали су литургији у Пазарској цркви и дали свој допринос на одржаном рециталу.

Прослава је настављена у трпезарији матичне школе. Ученици првог и трећег разреда у 9:45, а ученици другог и четвртог разреда у 11:30, уз присуство свештеника, учитеља и родитеља свечано су обележили Дан Светог Саве сечењем славских колача, а затим и дружењем ученика настављено је по учионицама уз пригодан програм припремљен за овај дан.

Домаћин наше школе, директорка школе Олгица Најдановић, примила је, поздравила и уручила награде и похвале успешним ученицима у 11 сати у наставничкој канцеларији.

За литерарне радове награђени су:

Првом наградом:

Марта Ранчић 4/3

Ђорђе Џонић 6/3

Јана Пешић 8/5

Другом наградом:

Јована Тошић 8/5

Софија Ђорђевић 5/1

Михајло Благојевић 4/5

Трећом наградом:

Лена Маринковић 3/1

Катарина Јовановић 5/1

Ива Керац 7/5

Похвале су добили следећи ученици: Јана Петровић 3/1, Огњен Петровић 3/4, Огњен Бојовић 4/5, Сенка Пешић 4/4, Теа Недељковић 5/2, Христина Павловић 8/5

За ликовне радове награђени су:

 

Првом наградом:

Анђела Ристић 8/2

Сара Миљковић 5/5

Андрија Ђорђевић 4/5

Софија Илић 2/5

Другом наградом:

Сташа Ранчић 7/3

Софија Ђорђевић 5/1

Даница Селимовић 4/1

Антонија Ања Милошевић 2/4

Трећом наградом:

Јаков Ћирић 1/2

Дуња Стаменовић 4/3

Дуња Петровић 5/2

Маријана Николов 8/6

Похвале су добили следећи ученици:

Мартин Божиловић 8/2, Анђела Манчић 8/6, Матеја Андрејевић 7/5, Мила Ђурић 6/3, Петра Костић 5/2, Анђела Михов 5/4, Софија Бошков 4/3, Мила Стаменовић 4/1, Анђела Младеновић 3/3, Јована Николић 2/4, Милица Воиновић 1/4, Маша Вучићевић 1/5

                                                                 

У 18 сати у трпезарији школе молитвама свештеника, садашњих и будућих колачара, радника наше школе, пријатеља школе настављена је прослава Дана Светог Саве. Те вечери круну свечаности дали су ученици глумци и хор. Својом глумом и песмом на тему светосавља они су изазвали одушевљење присутних.

Још једном смо се подсетили да нас само корачање стазама светосавља и животне истине која нам је Свети Сава оставио у наслеђе- ВЕРА, МИР, ПОШТЕЊЕ, СКРОМНОСТ, ЗАДОВОЉСТВО, ЗДРАВЉЕ, РЕД, РАД, а изнад свега ЉУБАВ могу учинити СРЕЋНИМ!