„Повезане школе“

Published: Wednesday, 14 August 2019

ОШ „8.септембар“ је укључена у пројекат „Повезане школе“ који реализују Министарство трговине, туризма и телекомуникација и Министарство просвете, науке и технолошког развоја.Радови се спроводе у оквиру капиталног пројекта ,,Развој ИКТ инфраструктуре у установама образовања, науке и културе – „Повезане школе“. С обзиром да се спроводи  реформа образовног система како бисмо будуће генерације ученика опремили знањима и вештинама потребним за све дигиталне изазове које доноси 21. век, неопходно је да школе имају брз и доступан интернет. Бежични интернет у школама је основа за опремање школа одговарајућом рачунарском опремом, дигиталним наставним садржајима и применом потпуно нове методике у свим наставним предметима, који ће даље довести до развоја дигиталне писмености ученика и наставника, бољем припремању младих за занимања у будућности. Радови у школи ће почети 15.08.2019. год. планирано је да се заврше до краја августа 2019.год.

НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ

Published: Monday, 01 July 2019

У организацији Савеза за школски спорт 25.06.2019.  у свечаној сали СО Пирот су уручена признања и награде најуспешнијим ученицима спортистима.

Наша школа је добила  три признања:

  1. Алекса Тошић 8/1 - најбољи фудбалер
  2. Андрија Петровић 5/4 - најбољи гимнастичар

3.Теа Стојановић 1/4 – најбољи спортиста на такмичењу 

„ Мале олимпијске игре“.

Ударај лопту, не друга

Published: Thursday, 13 June 2019

Чланови Вршњачког тима су организовали пријатељску одбојкашку утакмицу коју су одиграли ученици шестог и седмог разреда, са својим наставницима физичког васпитања, у циљу промоције спортских активности и здравих стилова живота и превенцији насиља и агресивног понашања, са паролом „Ударај лопту, не друга“. Своје вршњаке су бодрили ученици петог, шестог и седмог разреда и сви заједно су послали јединствену поруку да насиљу није место међу школским клупама. Учесницима овог спортског догађаја су подељене захвалнице за ангажовање у борби против насиља.

Read more: Ударај лопту, не друга

ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА „СВИ СМО МИ ЈЕДНАКИ“

Published: Wednesday, 12 June 2019

ХУМАНИТАРНА ПРЕДСТАВА „СВИ СМО МИ ЈЕДНАКИ“

Завршна активност пројекта „Музика је лек за душу“ који је финансиран средствима Министарства просвете, науке и технолошког развоја у оквиру пројекта „МАДАД 2“ , јесте представа „Сви смо ми једнаки“. Постојећем школском хору и дечјем оркестру ОШ „8.септембар“, придружили су се и ученици  мигранти, из социјално угрожених породица и ученици који похађају наставу према прилагођеном и измењеном програму.

Представа ће бити реализована у  среду 12.06.2019.год. у 12: 30 h у  Дому културе.

 Представа је хуманитарног карактера, средства која буду прикупљена биће предата социјално угроженом ученику.

„Пиротски ћилим, шара на лицу сваког Пироћанца“

Published: Sunday, 09 June 2019

На конкурсу Историјског архива у Пироту, поводом 9.јуна-Међународног дана Архива, на коме је учествовало преко двеста ликовних радова и педесет фотографија на тему „Пиротски ћилим, шара на лицу сваког Пироћанца“, и десет предлога за „нај“ слоган на тему „Сачувај Пирот“  учествовали су и ученици наше школе, а награђени су:

Анђела Михов V 4  - 1. награда

Невена Јончић V 3 – 2. награда

Мирјана Јончић V 3 – 3. награда

Свим учесницима честитамо на освојеним наградама.

Read more: „Пиротски ћилим, шара на лицу сваког Пироћанца“