Прослава Дана Светог Саве

Published: Wednesday, 29 January 2020

 

И ове године, као и претходних, у нашој школи организоване су многобројне активности поводом прославе Дана Светог Саве. Прослава Савиндана је започета одласком у

Read more: Прослава Дана Светог Саве

Светосавске награде

Published: Wednesday, 29 January 2020

На Савиндан у Свечаној сали Градске управе Пирот додељена су светосавска признања најбољим просветним радницима у Пироту у области образовања и васпитања . Признања је награђенима уручио градоначелник  који је у свом обраћању свим просветним радницима честитао празник и истакао да локална самоуправа чини максималне напоре да омогући што боље услове за рад васпитно образовним установама.

 Признање „Свети Сава“ са златником добио је

Read more: Светосавске награде

Светосавски пут

Published: Tuesday, 28 January 2020

Поводом Дана Светог Саве, у селу Суково, одржана је приредба под називом ''Светосавски пут''. Ученици су говорили о животу и раду нашег највећег просветитеља, Светом Сави. Његова дела трају, путују кроз векове и дају снагу ђацима да истрају у раду, да стичу знања. ''Знање је светлост која осветљава наш пут кроз овај свет и води нас у живот будућности''.

После приредбе пресечен је славски колач, а затим су

Read more: Светосавски пут

Светосавски квиз

Published: Tuesday, 28 January 2020

У оквиру пројекта ,,Школе за 21. век – Настава која подстиче критичко мишљење и решавање проблема" у нашој школи је организован Светосавски квиз знања. У осмишљању квиза су учествовали како наставници, тако и ученици школе. Питања су обухватила општа знања из свих предмета, а екипе су чинили по један ученик петог, шестог, седмог и осмог разреда.  Квиз је осмишљен у циљу што боље припреме за завршни испит, уочавања слабо научених области и бољег упознавања ученика са

Read more: Светосавски квиз

Савиндан у Пољској Ржани

Published: Tuesday, 28 January 2020

Поводом Дана Светог Саве – школске славе одржана је приредба у Пољској Ржани.Приредбу су  припремили учитељи школе, а у реализацији  су учествовали  ученици од првог до четвртог разреда и деца из забавишта.

Деца су приказала живот и дело нашег просветитеља рецитујући стихове и певајући песме о Светом Сави.Приредбу су са уживањем гледали директорка школе, замењеница директорке, родитељи и мештани села.После приредбе сечен је славски колач  а дружење настављено уз  пригодно послужење.

Read more: Савиндан у Пољској Ржани